1.5.07

Ο ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

From: Theodoros
To: info@johnniebegood.gr
Sent: Monday, April 30, 2007 11:39 AM
Subject: Freedom


Ο ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!
26 Απριλίου 2007, Θεσσαλονίκη
Κρατούμενοι σε φυλακές σε όλη την Ελλάδα εξεγείρονται από το πρωί της Δευτέρας 23/4, απέχουν από το συσσίτιό τους και αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και μείωσης των ποινών.
Πρώτοι εξεγέρθηκαν οι κρατούμενοι των φυλακών του Μαλανδρίνου, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του κρατούμενου Γ. Δημητράκη από τους ανθρωποφύλακες. Η είδηση μαθεύτηκε γρήγορα στις υπόλοιπες πτέρυγες και σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αλυσιδωτά αντιδράσεις.
Τα αίτια, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κρατούμενων, έχουν να κάνουν με τις συνθήκες κράτησης και πιο συγκεκριμένα:
-Συνωστισμός κρατουμένων σε κελιά μικρής χωρητικότητας.
-Πλήρως ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης (π.χ. έλλειψη ζεστού νερού, θέρμανσης και κακή ποιότητα φαγητού.)
-Περιορισμένη δυνατότητα επικοινωνίας με συγγενείς και φίλους (τόσο μέσω επισκεπτηρίων, όσο και τηλεφωνικά)
-Άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
-Απαγόρευση πολιτικών εφημερίδων και εντύπων στο χώρο των φυλακών. Συγκεκριμένα, υπήρξαν καταγγελίες για κατάσχεση ή μη παράδοση της εφημερίδας «Βαβυλωνία» σε κρατούμενους συνδρομητές.
Μετά τις φυλακές του Μαλανδρίνου, οι εξεγέρσεις επεκτάθηκαν στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πάτρας και της Κομοτηνής, ενώ οι κρατούμενοι σε Κορυδαλλό, Ναύπλιο και Κέρκυρα, αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά τους. Στη Ν. Αλικαρνασσό Κρήτης, στη Λάρισα και στα Τρίκαλα κατέλαβαν τους ορόφους τους, άναψαν φωτιές και έμειναν όλη τη νύχτα στις ταράτσες.
Οι κρατούμενοι είχαν κάνει γνωστά τα αιτήματά τους και παρά την καταστολή, δηλώνουν πως επιμένουν σε αυτά.
Χωρίς κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης, διατάχθηκε η βίαιη καταστολή των εξεγέρσεων. Πραγματοποιήθηκε εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ, με τις γνωστές μεθόδους τους και χρήση δακρυγόνων σε κλειστούς χώρους, με αποτέλεσμα δεκάδες κρατούμενοι να μεταφερθούν στα νοσοκομεία των φυλακών. Προς το παρόν μόνο οι φυλακές Μαλανδρινού συνεχίζουν την εξέγερση.

Tο παρόν κοινωνικό και οικονομικό σύστημα βίας και εκμετάλλευσης γεννά την παραβατικότητα, σύμφωνα πάντα με το ισχύον ιδεολογικοπολιτικό μοντέλο οργάνωσης και πειθάρχησης. Τον έλεγχο αναλαμβάνει η καταστολή και η καθαρά ταξική δικαιοσύνη. Παραβάτες, αμφισβητίες και αγωνιστές κάθε νομικής και πολιτικής νόρμας βρίσκονται στο στόχαστρό τους, επιβάλλοντας την «κοινωνική συναίνεση» μέσω της τρομοκρατίας.
Η κάθειρξη εμπέδωσε την ικανότητα της εξουσίας να ορίζει τα όρια της συμπεριφοράς και τα δικαιώματα, μια απομόνωση από τον κοινωνικό ιστό όσων απειλούν τη συνοχή της. Το κελί, το εργοστάσιο, το σχολείο, το ψυχιατρείο σε τελική ανάλυση είναι γεννημένα από την ίδια μήτρα. Το άτομο και οι εν δυνάμει αντιστάσεις του είναι ο στόχος.

Ο ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...