16.10.07

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ή η μερα της μαρμοτας

το ελαβα με μεϊλ και το αναμεταδιδω.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ
Subject: FW: FW: Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ
Date: Thu, 11 Oct 2007 09:58:52 +0300
-----Original Message-----

>> > Μια φορά και έναν καιρό...
>> >...εκλέχτηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας ο μόλις 48 ετών Καραμανλής. Μέγας αντίπαλός του ο Παπανδρέου, ο οποίος όταν ήταν 42 ετών (νεότατος και εκείνος) είχε αναλάβει το υπουργείο Παιδείας για δύο χρόνια. Ο Καραμανλής κυβέρνησε για περίπου τρία χρόνια και στη συνέχεια έκανε εκλογές. Τις κέρδισε, παρά το γεγονός ότι εισήλθαν στη Βουλή πέντε κόμματα, παρά το γεγονός ότι η κρατική μηχανή είχε αποδειχθεί ανίκανη να αντιμετωπίσει τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα και παρά το γεγονός ότι είχε ξεσπάσει μέγα σκάνδαλο με την ανεξέλεγκτη διαχείριση εκ μέρους των ασφαλιστικών οργανισμών των αξιογράφων τους.

Στην αντιπολίτευση ο Βενιζέλος άρχισε να ανεβάζει τους τόνους κατά του Παπανδρέου αμφισβητώντας ανοικτά την πρωτοκαθεδρία του. Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής οι ΗΠΑ κατηγορούσαν την Αθήνα για υπερβολικά οικονομικά και πολιτικά ανοίγματα προς τη Μόσχα. Παράλληλα στην Τουρκία κέρδιζαν τις εκλογές οι δυνάμεις τις οποίες το στρατιωτικό κατεστημένο χαρακτήριζε ύποπτες για υπερβολική ανοχή στην ισλαμική θρησκευτική παράδοση. Μπερδευτήκατε κάπως;
>> >
>> >
>> >
>> >
>> >
>> > Για όσους δεν κατάλαβαν, αναφέρομαι στη δεκαετία του 1950. Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στον Γεώργιο Παπανδρέου και στον Σοφοκλή Βενιζέλο.
Αναφέρομαι, επίσης, στις πλημμύρες και στους σεισμούς του Βόλου (που κατέστρεψαν το μουσείο του), στην επίσκεψη- για πρώτη φορά στην Ελλάδα- του τότε υπουργού Εξωτερικών της ΕΣΣΔ Ντιμίτρι Σεπίλοφ και στην επικράτηση του Αντνάν Μεντερές (τον οποίο αργότερα κρέμασαν οι στρατηγοί) στην Τουρκία.

Σας θυμίζω ότι από το 1957, με ειδικό νόμο της χρονιάς εκείνης, η Τράπεζα της Ελλάδος παρέχει υπηρεσίες θεματοφύλακα στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, χωρίς όμως στις εν λόγω υπηρεσίες να συμπεριλαμβάνονται η αξιολόγηση της επένδυσής τους σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ή ο έλεγχος των τιμών.

Σας θυμίζω ακόμη ότι το 1958 εκπροσωπήθηκαν πέντε κόμματα στην ελληνική Βουλή: η ΕΡΕ, το Κόμμα των Φιλελευθέρων, η ΕΔΑ, η Ενωσις Λαϊκού Κόμματος και η Προοδευτικη Αγροτική Δημοκρατική Ενωσις.

Τι καταλαβαίνετε; Φαίνεται ότι μαζί με τη ζωή μας που «κύκλους κάνει», σύμφωνα με ένα δημοφιλές τραγούδι, κάνει κύκλους και η πολιτική ζωή...μονο κυκλους?
η μερα της μαρμοτας ειναι...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...