24.10.07

νόμος για την προστασία του καταναλωτή

το ελαβα με μεϊλ και το αναμεταδιδω. (θενκς Κωστα!)

ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΛΑΜΟΓΙΩΝ...

Ο νόμος για την προστασία του καταναλωτή είναι ο Υπ'αριθμ: 3043 του 2002 και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στο τεύχος 192 στις 21 Αυγούστου 2002.

Για όποιον θέλει να τον κατεβάσει βρίσκεται ΕΔΩ

Τα βασικά σημεία:

1) Η ελάχιστη διάρκεια εγγύησης είναι τα 2 ΧΡΟΝΙΑ. Τελεία και παύλα

2) Από τον παραπάνω νόμο ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ τα προϊόντα πληροφορικής ότι κι αν σας λένε στο κατάστημα. (Εχω πάρει εγγύηση από το ΠΛΑΙΣΙΟ 2 χρόνων αντί για 1 με βάση αυτό και μετά από πολλές κουβέντες και αφού τους πήγα τον νόμο)

3) Η εγγύηση ανανεώνεται αυτόματα για ΟΛΗ την διάρκειά της ως προς κάθε ΝΕΟ προϊόν αντικατάστασης ή ως προς κάθε ανταλλακτικό.

4) Αν ενα νέο προϊόν που χαλάσει προκαλέσει και άλλες ζημιές αξίας άνω των 500 ευρώ, τότε δικαιούστε αποζημίωση.

5) Στις αγορές του Internet μπορείτε να επιστρέψετε -μέσα στις πρώτες 10 μέρες από την ημερομηνία ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ- ένα προϊόν και να πάρετε τα χρήματα πίσω απλώς και μόνο εαν ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΓΝΩΜΗ

6) Εαν η συσκευασία ενός προϊόντος που έχετε παραγγείλει από το Internet είναι στραπατσαρισμένη τότε ΜΗΝ το παραλλάβετε. Μετά ΔΕΝ θα δικαιούστε αντικατάσταση.

7) Σύμφωνα με τον νόμο 2414/1996 άρθρο 9, οι ΔΕΚΟ (πχ ΟΤΕ) είναι υποχρεωμένες να έχουν ενα χάρτη υποχρεώσεων στον οποίο να αναφέρονται με ακρίβεια τα χρονικά όρια κάθε αίτησης. Οι καθυστερήσεις ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

8) Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πρέπει να μην χρεώνουν τις "χαμένες κλήσεις" (ποιος κοιτάει τον λογαριασμό και θυμάται τι πήρε όμως....)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...