6.3.08

300 (ΤΕΛΟΣ)


απο το μπλογκ Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ.


300 μέρες…Καθισμένος στα σκαλιά ενός εδώ και καιρό κλειστού σινεμά. Σταυροπόδι πένθιμο και το laptop από πάνω για τη τελευταία ανάρτηση. 300 μέρες πέρασαν από την πρώτη. Η στιγμή που δεν περίμενα να έρθει ποτέ, ήρθε. Ο κύκλος έγινε. Αποστολή εξετελέσθη.
Το “Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ” ξεκίνησε σαν πίνακας ανακοινώσεων μεταξύ φίλων, γνωστών και αγνώστων. Μπουκάλι με μήνυμα στην θάλασσα, που νιώθεις τυχερός αν ποτέ βρεθεί κάποιος να το διαβάσει. Κι εγώ βρήκα πολλούς. Άρα δε νιώθω απλά τυχερός. Νιώθω ευλογημένος. Εκπληρώνω την καλοπροαίρετη ψωνάρα μου και επιπλέον, με διαβάζουν.
Γράφω βιωματικά. Κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν προσποιούμαι. Είμαι ανεπίδεκτος στρατηγικών και αναλύσεων. Και σαν παθιασμένος ερασιτέχνης, είμαι εραστής της λογοτεχνικής παραμεθορίου.
Την ίδια στιγμή, το διαδίκτυο κατακλύζεται από bloggers-ειδήμονες, bloggers-μέντορες, bloggers με διπλό τυρί, μπιφτέκι και έξτρα μπέικον. Τους βαρέθηκα. Αυτούς και τις χαζοϊστορίες τους (ένα σκαλί πιο κάτω από τις ευχές κατά της βασκανίας). Την βορβορώδη ματαιοδοξία τους. Με εξήντα μπλογκ έκαστος για το top 100 του Sync.gr. Περιμένοντας τα εύσημα της διαδικτυακής ευμάρειας και τα παράσημα του ΣΚΑΪ. Με περισσή τσάμπα μαγκιά και πίτσα ντελίβερι, ταμπουρωμένοι πίσω από την οθόνη. Η αποθέωση του “δήθεν” και της αριθμητικής ανακολουθίας.
Οι bloggers…Οι “ημιμορφωμένοι-συμμορφωμένοι” του Αντόρνο. Οι “προσκυνημένοι” που έλεγε ο Κολοκοτρώνης. Εκείνοι που αγνοούν την αρχέγονη αξία του να γράφεις: Γράφω, γιατί αν δεν γράψω, θα σκάσω. Καλύτερα να εκτοξευθεί από μέσα μου σαν πύραυλος, παρά να εκραγώ. Και σε όποιον αρέσει. Οι 300 μέρες συγχρονίστηκαν τέλεια με την αποκορύφωση της αηδίας λοιπόν.
Και τώρα, τι; Τίποτα. Αφήνω τα πράγματα να ρολλάρουν: Το μπλογκάκι θα μείνει ως έχει. Το αξίζει. Τα μπανεράκια του θα παραμείνουν ενεργά, περιμένοντας να σας μεταφέρουν σε διαδικτυακούς τόπους που πραγματικά, αξίζει να δείτε. Και όποιος θέλει να καταθέσει άποψη, υπάρχει και το FORUM...
Εγώ όμως γιατί φορώ μαύρα κάτω από έναν λαμπρό ήλιο; Λάθος εξίσωση. Τριημιτονική παραφωνία. Αύριο θ’ αγοράσω πάνινα παπούτσια και γαλάζιο λουλουδάτο χαβανέζικο πουκάμισο…και θα ετοιμάσω ένα μπλογκ που θα μιλάει για μέλισσες…

Adios Amigos. Viva los bloggistas.



ελπιζω να γραφεις τουλαχιστον συχνα στο μπλογκ για τις μελισσες, γιατι σκοπευω να αγορασω κυψελες.

τα σεβη μου μαεστρο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...