12.7.08

Δεδομένα για τους χρήστες του YouTube υποχρεώνεται να παραδώσει η Google

απο το in.gr

Λος Αντζελες
Δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ
Δεδομένα για τους χρήστες του YouTube υποχρεώνεται να παραδώσει η Google

Το Google υποχρεώνεται με απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ να παραδώσει στην εταιρεία Viacom πλήρη αρχεία για όλα τα βίντεό του YouTube, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων των χρηστών και διευθύνσεων IP.

Η Viacom είχε καταθέσει κατά του Google μήνυση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας ότι η ιστοσελίδα κερδίζει χρήματα επιτρέποντας το ανέβασμα βίντεο που αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία.

Από την πλευρά της η εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα χρησιμοποιείσει τις πληροφορίες για να εξακριβώσει πόσο ακριβώς υλικό προστατευμένο με πνευματικά δικαιώματα υπάρχει στο YouTube και πόσους χρήσες προσελκύει. Το 2007 η Viacom υπολόγιζε ότι βρίσκονται στο YouTube περίπου 160.000 παράνομα ανεβασμένα βίντεο.

Αν και η Google υποστήριζε ότι η παράδοση των δεδομένων θα παραβίαζε την ιδιωτική ζωή των χρηστών του, ο δικαστής αποφάσισε υπέρ της Viacom, η οποία διευκρίνισε αργότερα ότι δεν ζητά δεδομένα από τα οποία θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν οι πραγματικές ταυτότητες των χρηστών. Η Google ανακοίνωσε εξάλλου ότι για την προστασία των χρηστών της σελίδας, θα απαλείψει τα προσωπικά στοιχεία τους πριν παραδώσει τα στοιχεία στην Viacom.

Η εταιρεία Google θα παραδώσει επίσης και στοιχεία για όλα τα βίντεο που έχει «κατεβάσει» από τις σελίδες για για οποιοδήποτε λόγο.

Πάντως η Viacom δεν κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον κώδικα για την μηχανή αναζήτησης του Google, το οποίο υποστήριζε ότι αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την επιχειρηματική του δράση.

Την απόφαση επέκριναν οργανώσεις για τα δικαιώματα στο διαδίκτυο, όπως το EFF, τονίζοντας ότι γυρνά στο παρελθόν τα δικαιώματα των χρηστών του Internet.


Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΦΤΗΝΑ!



ΖΗΤΩ Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...