24.11.08

ο Γκορντον Μπραουν καταλαβε τον μονο τροπο να ξεπεραστει η κριση

Ο Μπράουν μειώνει φόρους και ΦΠΑ

Φιλοδώρημα πολλών δισεκατομμυρίων στερλινών στους Βρετανούς καταναλωτές κάνει ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, ενώ την ίδια στιγμή το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης βάζει επιπλέον νέους φόρους 7,1 δισ. ευρώ με τον νέο προϋπολογισμό.

Το νέο πακέτο στήριξης της βρετανικής κυβέρνησης έχει ως στόχο την αναθέρμανση της κατανάλωσης και γενικότερα της οικονομίας της χώρας. Το σχέδιο του Γκόρντον Μπράουν προβλέπει τη μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Από το 17,5% που είναι σήμερα να πέσει στο 15%, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει η αξία βασικών προϊόντων, έτσι ώστε να γίνουν πιο προσιτά στις ασθενέστερες οικονομικές τάξεις.

Τα... δώρα του πρωθυπουργού έγιναν εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, τα οποία όμως μπορεί να αποδειχτούν «βέλη» για τις πρωτεύουσες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς ξαφνικά αποκτούν έναν ισχυρό αντίπαλο σε μια κρίσιμη περίοδο που όλες αναζητούν καταναλωτές.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Οικονομίας, κ. Αλιστερ Ντάρλινγκ, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης μειώσεις φόρων για τους οικονομικά ασθενέστερους και φοροελαφρύνσεις για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Το κόστος της απόφασης για την κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν θα καλυφθεί με δανεισμό, ο οποίος θα επιβαρύνει περαιτέρω το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η αδράνεια δεν αποτελεί επιλογή. Χρειαζόμαστε έγκαιρη δράση, προκειμένου να αποφύγουμε μόνιμες βλάβες», όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.


ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...