1.1.11

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ!


Φίλοι μου,
Απαριθμείστε με τον νου σας, τους ήρωες της ελληνικής ιστορίας. Αν μελετήσετε κάθε εποχή θα καταλάβαιτε ότι οι άνθρωποι έγιναν ήρωες, γιατί δεν άντεχαν άλλο αυτό το πολιτικό σύστημα, που διαιωνίζεται χρόνια τώρα, καταταλαιπωρώντας όλους τους πολίτες και οδηγεί την χώρα στην εξάρτηση, στην υπερχρέωση, στην ηγεμονία από κάθε είδους λαμόγια, μικρά-μεγάλα.

Ξαναδιαβάζοντας το βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλίδη για την ιστορία μας, διαπίστωσα για άλλη μια φορά ότι κανένα φαινόμενο δεν είναι τωρινό, απλά αλλάζουν τα ονόματα.
"Να ένα μικρό παράδειγμα"
" Ο Κάνιγκ απορρίπτει το σχέδιο του Τσάρου, δηλαδή του Καποδίστρια. Δεν θέλει τον "εξελβετισμό" (εννοεί τριών ηγεμονιών), της Ελλάδος. Την προτιμάει ατεμάχιστη για να την ελέγχει καλύτερα. Αλλωστε ένα χρόνο μετά την υποβολή του ρωσικού σχεδίου, το 1825, αντιπροσωπεία των αγωνιζομένν Ελλήνων τον επισκέπτεται στο Λονδίνο και του ζητάει η Ελλάδα να τεθεί υπό την προστασία της Αγγλία! Ζητήσαμε δηλαδή να γίνουμε προτεκτοράτο των ΄Αγγλων πριν καν γίνουμε ελεύθερο κράτος! Ο Κάνιγκ πιο λογικός από τους ΄Ελληνες, τους λέει πως δεν είναι ακόμα καιρός για τέτοια!......."

΄Οσο για τα δάνεια και τα δανεικά........
"..........Και ενώ οι πολιορκίες στο Μεσολόγγι είχαν αρχίσει από το 1822 και στα τέλη του 1824 ήταν ήδη σε μια πολύ κρίσιμη φάση που με την βοήθεια του Ναυπλίου θα μπορούσε να αντέξει…..Στις 20 Ιουλίου 1824 έφτασαν και τα χρήματα του δανείου από την αγγλική κυβέρνηση.

Έτσι η κυβέρνηση Κουντουριώτη ενισχύθηκε με ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό, το οποίο χρησιμοποίησε για δικούς της συμφεροντολογικούς σκοπούς μοιράζοντας το επιλεκτικά, μόνο σε φίλα προσκείμενους σε αυτή. Επόμενη κίνηση ήταν η διενέργεια βουλευτικών εκλογών και η σύγκληση του νέου βουλευτικού την 1η Οκτωβρίου. Κατά κύριο λόγο η βουλή απαρτιζόταν από νησιώτες, συμμάχους των Κουντουριωταίων και γενικώς των Υδραίων. Αυτή εξέλεξε πρόεδρο της κυβέρνησης τον Γεώργιο Κουντουριώτη και μέλη αυτής τους Π. Μπότσαρη, Αν. Σπηλιωτάκη, Ιωάννη Κωλέττη και Ασημάκη Φωτήλα, ο οποίος όμως παραιτήθηκε λίγο αργότερα.........¨"

Γράφω σε ένα άρθρο μου σε εφημερίδα

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ..... ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.....

Είμαστε απόγονοι όλων αυτών των φαύλων, πως λοιπόν να μην χρεωκοπήσουμε, πως να είμαστε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, πως να αντέξουμε την κρίση του καπιταλισμού;;

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.........ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ!!!


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

ΔΕΣΠΟΙΝΑ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...