4.1.11

Fuck Hamas. Fuck Israel. Fuck Fatah. Fuck UN. Fuck USA!


ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Fuck Hamas. Fuck Israel. Fuck Fatah. Fuck UN. Fuck USA!

Εμείς, οι νέοι από τη Γάζα έχουμε φτάσει στο απροχώρητο, από το Ισραήλ, από τη Χαμάς, από την κατοχή, από το πλήγωμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από την αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας! Θέλουμε να ξεφωνίσουμε και να σπάσουμε αυτό το τείχος της σιωπής, της αδικίας και της αδιαφορίας έτσι όπως τα ισραηλινά F16 σπάζουν το φράγμα του ήχου, να ξεφωνίσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας για να απελευθερώσουμε την τεράστια απογοήτευση, που μας κατατρώει εξαιτίας της σκατοκατάστασης στην οποία ζούμε. Είμαστε σαν ψείρες ανάμεσα σε δύο καρφιά, ζούμε έναν εφιάλτη μέσα σε έναν εφιάλτη, κανένας χώρος για ελπίδα, κανένας χώρος για ελευθερία.
Είμαστε άρρωστοι από το να είμαστε καθηλωμένοι σ΄ αυτόν τον πολιτικό αγώνα, άρρωστοι από τις καρβουνιασμένες σκοτεινές νύχτες με τα αεροπλάνα να κάνουν κύκλους πάνω από τα σπίτια μας, άρρωστοι από το να πυροβολούνται αθώοι γεωργοί στη νεκρή ζώνη επειδή φροντίζουν τη γη τους, άρρωστοι από μουσάτους τύπους, που τριγυρνούν με τα όπλα τους, κάνουν κατάχρηση της δύναμής τους και ρίχνουν στη φυλακή νέους ανθρώπους που διαδηλώνουν γι΄ αυτό που πιστεύουν, άρρωστοι από το τείχος της ντροπής, που μας χωρίζει από το υπόλοιπο της χώρας μας και μας κρατάει φυλακισμένους σ΄ ένα κομμάτι γης στο μέγεθος ενός γραμματόσημου, άρρωστοι από το να θεωρούμαστε τρομοκράτες, γεννημένοι φανατικοί με εκρηκτικό υλικό στις τσέπες μας και με σκοτεινό βλέμμα, άρρωστοι από την αδιαφορία, που έρχεται από τη διεθνή κοινότητα, από τους επονομαζόμενους ειδικούς, ειδικούς στο να συζητούν για τις ανησυχίες τους και να σχεδιάζουν ψηφίσματα αλλά δειλοί στο να εφαρμόζουν τις συμφωνίες τους, είμαστε άρρωστοι και κουρασμένοι να περνάμε μία ζωή μέσα στα σκατά, να είμαστε πιασμένοι σε μια φυλακή από το Ισραήλ, να μας ξυλοδέρνει η Χαμάς και να μας αγνοεί ο υπόλοιπος κόσμος.
Μία επανάσταση αναπτύσσεται μέσα μας, μία απέραντη δυσαρέσκεια και απογοήτευση, που θα μας καταστρέψει, εκτός κι΄ αν βρούμε έναν δρόμο, να διοχετεύσουμε αυτήν την ενέργεια σε κάτι που θα προκαλέσει το κατεστημένο και που θα μπορέσει να μας δώσει κάποιο είδος ελπίδας.
Η τελευταία σταγόνα που τρόμαξε τις καρδιές μας με απογοήτευση και απελπισία ήρθε στις 30 Νοεμβρίου, όταν λειτουργοί από τη Χαμάς ήρθαν στο φόρουμ των νέων Sharek, μία κορυφαία οργάνωση για τη νεολαία (www.sharek.ps), με τα όπλα τους, με τα ψέμματά τους και με την επιθετικότητά τους, πέταξαν όλους έξω, συνέλαβαν κάποιους και απαγόρευσαν τη λειτουργία της Sharek. Μερικές μέρες αργότερα, διαδηλωτές υπέστησαν ξυλοδαρμό μπροστά από το κτίριο του Sharek και μερικοί πιάστηκαν αιχμάλωτοι.
Ζούμε πραγματικά έναν εφιάλτη μέσα σ΄ έναν εφιάλτη. Είναι δύσκολο να βρούμε λόγια για να εκφράσουμε την πίεση κάτω από την οποία βρισκόμαστε. Μόλις που επιβιώσαμε τη λειτουργία Cast Lead, όταν το Ισραήλ πάρα πολύ αποτελεσματικά βομβάρδισε τα σκατά από εμάς, κατέστρεψε χιλιάδες σπίτια και μερικές ακόμα ζωές και όνειρα. Δεν έπιασαν τη Χαμάς όπως ήταν ο σκοπός τους, όμως σίγουρα μας τρομοκράτησαν μια για πάντα και άφησαν σε όλους μετατραυματικά στρες συμπτώματα, από τα οποία κανείς δε μπορούσε να ξεφύγει
Είμαστε νέοι με βαριές καρδιές. Κουβαλάμε μέσα μας ένα τόσο απέραντο βάρος, που μας είναι δύσκολο να χαρούμε ένα ηλιοβασίλεμα Πως μπορεί να χαρεί κανείς όταν μαύρα σύννεφα βάφουν τον ορίζοντα και κάθε φορά που κλείνουμε τα μάτια ζοφερές μνήμες τρέχουν πίσω τους; Γελάμε για να κρύψουμε τον πόνο. Γελάμε για να ξεχάσουμε τον πόλεμο. Ελπίζουμε, για να μην αυτοκτονήσουμε επιτόπου.
Στη διάρκεια του πολέμου αλάνθαστα νιώσαμε ότι το Ισραήλ θέλει να μας σβήσει από το πρόσωπο της γης. Τα τελευταία χρόνια η Χαμάς έκανε ό,τι μπορούσε για να ελέγξει τις σκέψεις, τη συμπεριφορά και τις λαχτάρες μας. Είμαστε μία γενιά νέων ανθρώπων που έχει συνηθίσει να βλέπει βόμβες, να αντέχει αυτό που φαίνεται αδύνατο: να ζει μια κανονική και υγιή ζωή και μόλις που είναι ελάχιστα ανεκτή από μία μαζική οργάνωση που έχει εξαπλωθεί στην κοινωνία μας σαν ένα κακό καρκίνωμα, που προκαλεί το χάος και που σκοτώνει αποτελεσματικά όλα τα ζωντανά κύτταρα, όλες τις σκέψεις και τα όνειρα και που παραλύει τους ανθρώπους με τη βασιλεία του τρόμου. Για να μην αναφέρουμε τη φυλακή στην οποία ζούμε, μια φυλακή που διατηρείται ορθά από μία λεγόμενη δημοκρατική χώρα.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται κατά το σκληρότερο τρόπο και κανείς δε φαίνεται να ανησυχεί γι΄ αυτό. Φοβόμαστε. Εδώ στη Γάζα φοβόμαστε ότι θα μπούμε στη φυλακή, θα ανακριθούμε, θα ξυλοδαρθούμε, θα βασανιστούμε, θα βομβαρδιστούμε, θα οδηγηθούμε στο θάνατο. Φοβόμαστε να ζήσουμε γιατί κάθε ξεχωριστό βήμα που κάνουμε, πρέπει να είναι καλά μελετημένο. Παντού υπάρχουν περιορισμοί. Δε μπορούμε να κινηθούμε, όπως θέλουμε γιατί η κατοχή τόσο τρομερά κατέχει τους εγκεφάλους και τις καρδιές μας, που πονάει, κι΄ αυτό οδηγεί στο να θέλουμε να χύσουμε ατέλειωτα δάκρυα απογοήτευσης και θυμού.
Δε θέλουμε να μισήσουμε. Δε θέλουμε να νιώσουμε όλα αυτά τα αισθήματα, δε θέλουμε πια να είμαστε θύματα. ΑΡΚΕΤΑ! Αρκετός πόνος, αρκετά δάκρυα, δυστυχία, αρκετός έλεγχος, περιορισμοί, άδικες δικαιολογίες, τρομοκρατία, βασανιστήρια, υπεκφυγές, βομβαρδισμοί, ξάγρυπνες νύχτες, νεκροί πολίτες, μαύρες αναμνήσεις, μαύρο μέλλον, παρόν με πόνους στην καρδιά, ταραγμένη πολιτική κατάσταση, φανατικοί πολιτικοί, θρησκευτικές ανοησίες, αρκετές συλλήψεις! ΛΕΜΕ ΣΤΟΠ! Αυτό δεν είναι το μέλλον που θέλουμε!
Θέλουμε τρία πράγματα. Θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι. Θέλουμε να είμαστε σε κατάσταση να ζούμε μια κανονική ζωή. Θέλουμε ειρήνη. Θέλουμε πολλά; Είμαστε ένα κίνημα ειρήνης που αποτελείται από νέους ανθρώπους στη Γάζα και υποστηρικτές σε άλλα μέρη και που δεν θα ησυχάσει μέχρι που ο καθένας σ΄ αυτόν τον κόσμο μάθει την αλήθεια για τη Γάζα. Και μάλιστα έτσι που να μη γίνει πια αποδεκτή καμιά σιωπηρή συγκατάθεση ή δυνατή αδιαφορία.
Αυτό είναι το μανιφέστο για αλλαγή από τους νέους της Γάζας!
Θα αρχίσουμε με το να καταστρέψουμε την κατοχή γύρω από τον εαυτό μας, θα βγούμε απ΄ αυτή τη διανοητική φυλακή και θα ξανακερδίσουμε την αξιοπρέπεια και την αυτοεκτίμησή μας. Θα σηκώσουμε τα κεφάλια μας ψηλά, ακόμα και αν συναντήσουμε αντίσταση. Θα δουλεύουμε μέρα και νύχτα για να αλλάξουμε αυτές τις ελεεινές καταστάσεις, στις οποίες ζούμε. Εκεί που συναντάμε τείχη, θα χτίσουμε όνειρα
Ελπίζουμε μόνο, ότι εσύ-ναι, εσύ, αυτός ή αυτή που τώρα αμέσως διαβάζετε αυτή τη δήλωση! μπορείς να μας υποστηρίξεις. Για να βρεις πως, γράψε κάτι στο facebook ή επικοινώνησε απευθείας: freegazayouth@hotmail.com

Θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι,
Θέλουμε να ζήσουμε,
Θέλουμε ειρήνη.

Γάζα, 26-12-2010,
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ!
(FREE GAZA YOUTH!)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...