20.11.09

welcome to Anna's hell


Οσοι είναι στο σύστημα με τους "'αχρηστους" εκπαιδευτικούς, με τα "ρεμάλια" που εξυπηρετούνται με ρουσφέτια & βολεύονται από φίλους, με τους ανίκανους υπαλλήλους, διαβάζουν με έκπληξη όλα εκείνα τα δημοσιεύματα που τους θέλουν ως "ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ"

Μιας εκπαίδευσης που εδώ και χρόνια
-τους έχει απαξιώσει & τους έχει γελοιποιήσει
-τους έχει καταστήσει δέσμιους πολιτικών γραφείων & γνωριμιών που τώρα αποποιούνται των ευθυνών τους
-αξιολογεί τη δουλειά τους με πενιχρούς μισθούς
-δεν αξιολογεί & δεν συνεκτιμά πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες,επιμορφώσεις
-δεν παρέχει καμία βοήθεια στους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται τη συνδρομή επιπλεον ειδικοτήτων (οπως ψυχολόγων, γιατρών, συμβούλων σε καθημερινή βαση στα σχολεία)προς αντιμετώπιση μεγάλων κρίσεων
-δουλεύουν σε άσχημες συνθήκες σε σχολεία χωρίς καλοριφές, χωρίς τζάμια, χωρίς αίθουσες

Και τώρα τους λένε πάλι για (ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΘΕΣ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ)
-για τριετή παραμονή των εκπαιδευτικών στην οργανική τους θέση.
-Όσον αφορά τις αποσπάσεις η Υπουργός πρότεινε οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται να παίρνουν τα μόρια της θέσης που υπηρετούν και όχι της οργανικής τους και ότι κανείς δεν θα αποσπάται αν δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του.
*Να υποθέσουμε ότι αυτό θα ισχύει για όλους τους δημοσιους υπαλλήλους ή οι εκπαιδευτικοί θα γίνουν το μαύρο πρόβατο της δημόσιας διοίκησης?
*Για τα μόρια ... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (ολοι όσοι τώρα έχουν συγκεντρώσει τα μόρια & με παιδιά/σκυλιά/γατιά/εντοπιότητες/συνυπηρετήσεις βρίσκονται ασφαλείς στα σπίτια τους βρίζουν τους άλλους μισούς που ποτέ δεν θα ξαναφάνε σπιτικό φαγάκι)

*Παρεπιπτόνως, δεν είναι όλοι στελέχη κομματικών στρατών, κυρία Υπουργέ. Μπορεί κάποιοι απλά να έχουν τύχη, καλά βιογραφικά, αξιοπρέπεια που καλό θα ήταν να μην τη τσαλαπατάμε για να εξυπηρετήσουμε νέα συμφέροντα.

*Και αν εμένα έχει εγκριθεί η απόσπασή μου γιατί έχω βρέθος στο σπίτι & ο αντικαταστάτης μου βρεθεί μετά από 5 μήνες, εγώ σε ποιόν να κάνω μήνυση? Σε εσάς?

Επίσης η Υπουργός Παιδείας επέμεινε στο θέμα του δόκιμου εκπαιδευτικούΔίσης η Υπουργός Παιδείας επέμεινε στο θέμα του δόκιμου εκπαιδευτικού

Και αναρωτιέμαι αν κανείς υπουργός διαβάζει ποτέ τη νομοθεσία.
Η το έχουν το συνήθειο οι πολιτικοί να ψηφίζει ο καθένας ό.τι του φαντάζει καλύτερο αγνοώντας νομοθετικές ρυθμίσεις που ο κόσμος μάτωσε στους δρόμους για να πετύχει?

Ο δημοσιουπαλληλικος κώδικας λεει
http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_gen/Neos_Kodikas_Dimosion_Ypallilon.pdf

Άρθρο 40
Δοκιμαστική υπηρεσία − Μονιμοποίηση
1. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που διορίζονται σε οργανικές θέσεις, διανύουν δύο (2) έτη δοκιμαστικής υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της οποίας απολύονται για λόγους που ανάγονται στην υπηρεσία τους μόνο μετά από απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου.

2. Οι δόκιμοι υπάλληλοι, κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής υπηρεσίας τους, παρακολουθούν προγράμματα εισαγωγικής εκπαίδευσης που οργανώνονται σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 47 του παρόντος.
ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΩΣ!

3. Με τη συμπλήρωση της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας οι υπάλληλοι μονιμοποιούνται αυτοδίκαια, με εξαίρεση τους υπαλλήλους στους οποίους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή ή για τους οποίους υφίσταται πειθαρχική εκκρεμότητα ή υπάρχει δυσμενής έκθεση αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων. Στις τελευταίες αυτές περιπτώσεις για τη μονιμοποίηση ή μη αποφαίνεται το υπηρεσιακό συμβούλιο εντός δύο (2) μηνών από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Για την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη
του οργάνου που είναι αρμόδιο για το διορισμό.
ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!
ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ......
Aν όχι,αν το αυτοδίκαιο -μετά απο χρόνια στα θρανία, μετά από χρόνια ανεργίας, μετά από παντελή έλλειψη εκπαίδευσης ή επιμόρφωσης- καταλήξει να εξαρτάται από κάποιον πολιτικό ή μη, τότε ενα εχω να πω: welcome to Anna's hell!

http://saveileia2.blogspot.com/2009/11/welcome-to-annas-hell.html




ΥΓ. φταιω εγω που την λεω κακιά μαγισα, την στριγγλα?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...